Linkuri accesibilitate

Dana Gîrbovan, propusă de PSD pentru funcția de ministru al Justiției, și-a depus demisia din magistratură


Judecătoarea Dana Gîrbovan, propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat, luni, pe Facebook, că a înregistrat la Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de a se lua act de demisia ei din magistratură.

„Azi, 26 august 2019, la ora 9,00, am înregistrat la Secţia pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură. În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut şi am crezut în ceea ce spun, chiar dacă nu era pe placul unei majorităţi de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiţiei, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi iniţiată", a scris Dana Gîrbovan pe pagina personală de Facebook.

Judecătorii CSM s-au întrunit, luni, în ședință de urgență pentru a discuta demisia din magistratură a Danei Gîrbovan, potrivit unor surse citate de Mediafax. Secția a luat act de demisie și au aprobat eliberarea sa din funcția de judecător. Propunerea de eliberare din magistratură a Danei Gîrbovan va ajunge la președintele Klaus Iohannis pentru a semna decretul.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, portofoliul urmând să fie preluat de preşedintele Uniunii Naționale a judecătorilor din România, Dana Gîrbovan.

Ulterior, Dana Gîrbovan a prezentat o listă cu 12 obiective pentru eficientizarea justiției, în cazul în care va fi numită ministru. Printre ele se numără degrevarea instanțelor de numărul foarte mare de dosare, măsuri împotriva traficului de persoane, dar și combaterea corupției sau arhiva SIPA.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG