S-a votat și un proiect de hotărâre pentru majorarea capitalului social al Companiei Municipale Termoenergetica SA cu peste 646 milioane de lei. Acești bani nu există însă în bugetul Capitalei ci - susține city managerului Sorin Chiriță - vor fi atrași inclusiv de la Guvern, prin diverse mecanisme.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că bucureştenii „nu au niciun motiv de îngrijorare” pentru că „livrarea agentului termic va fi asigurată în parametri decenţi”.
Ea a adăugat că Termoenergetica va prelua angajaţii RADET şi întreaga activitate a regiei.
În plus, compania municipală Termoenergetica va demara procedurile necesare pentru achiziționarea de energie termică în zonele deficitare ale sistemului de alimentare centralizată : Pipera-Aviaţiei şi Colentina-Fundeni, mai arată un proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.
Directorul RADET, Alexandrul Burghiu, a explicat pentru Mediafax că CET-urile de la care PMB urmează să cumpere energie nu există în prezent, însă se va face o licitație pentru construirea unui astfel de sistem.
„Sistemul de termoficare al RADET este proiectat cu 6 CET-uri mari, însă, în prezent, Pipera și Titan nu mai furnizează energie. Practic, prin acest proiect, RADET cere acordul Consiliului General al Municipiului București pentru demararea procedurilor de achiziție a energiei termice în zonele respective. Vom face licitație, în care noi punem condiții, adică în cât timp să construiască CET-ul și de câtă energie avem nevoie. Totodată, noi ne obligăm să cumpărăm de la ei pe o anumită perioadă de timp. Este o soluție pentru a reface sistemul”, a explicat Alexandru Burghiu.
Furnizorul de energie termică din București a intrat în faliment, însă căldura și apa caldă vor ajunge în această iarnă în cele circa 8.600 de blocuri din București, au dat asigurări autoritățile, până când întreaga afacere va fi trecută la noua companie a Primăriei, Termoenergetica.
Facebook Forum