Linkuri accesibilitate

Iohannis: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi una de succes


Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat după o vizită la Spitalul Universitar București, că e de așteptat ca prima tanșă de vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibilă la începutul anului viitor.

„În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin, în fază avansată de testare / aprobare. E posibil ca la începutul anului să avem mai multe tipuri de vaccin funcționale. Chiar de la începutul anului e posibil să avem primele tranșe din două tipuri de vaccinuri în România - suficient ca să vaccinăm personalul din prima linie și persoanele vulnerabile”, a spus președintele.

El a adăugat că „vaccinarea în masă va putea fi posibilă undeva în primăvară, dar trebuie să așteptăm un pic pentru descrierea exactă a fiecărui vaccin. Medicii decid cine ce vaccin primește pentru efectul optimal. La noi, campania de vaccinare va fi una de succes”.

Deși există îndoieli și critici în spațiul public, Iohannis a spus: „vă asigur că vaccinurile care se produc acum pentru această campanie sunt eficiente și sigure. Vaccinarea nu este obligatorie, dar prin rezultatele din primele luni cam toată lumea se va convinge de siguranța vaccinului. În acest fel vom termina pandemia”.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG