Linkuri accesibilitate

Irlanda a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca | Informații noi din Norvegia


Mai multe țări europene au oprit zilele trecute vaccinarea cu un anumit lot de doze de vaccin de la AstraZeneca .

ACTUALIZARE Și Olanda a suspendat, duminică, utilizarea vaccinului contra coronavirusului produs de Oxford-AstraZeneca din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunță BBC.

Autoritățile sanitare din Irlanda recomandă suspendarea vaccinării cu serul de la AstraZeneca după ce unele rapoarte medicale arată că pot apărea cheaguri de sânge la persoanele vaccinate.

Irlanda a suspendat duminică utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva coronavirusului ca măsură de precauţie, după ce au fost raportate cazuri de cheaguri de sânge în Norvegia, fără o legătură dovedită în acest stadiu, informează France Presse. „Administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19 este amânată temporar începând de azi dimineaţă, duminică 14 martie", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministrului sănătăţii.

Directorul medical adjunct al Irlandei, dr. Ronan Glynn, a declarat că a primit informații noi de la Agenția Norvegiană pentru Medicamente.

În urma noilor informații primite sâmbătă seara de la Agenția Norvegiană pentru Medicamente și în urma discuțiilor cu Autoritatea de Reglementare a Produselor din Sănătate, Comitetul Național de Imunizare a recomandat ca administrarea vaccinului COVID-19 AstraZeneca să fie amânată temporar de duminică 14 martie”, a spus dr. Ronan Glynn, citat de SkyNews.

Medicul a spus că această recomandare a fost făcută în urma unei informări de la Agenția Norvegiene pentru Medicamente, care se referă la patru noi rapoarte despre evenimente grave de coagulare a sângelui la adulți după vaccinarea cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca.

Nu s-a ajuns la concluzia că există vreo legătură între vaccinul COVID-19 AstraZeneca și aceste cazuri. Cu toate acestea, acționând în baza principiului precauției și până la primirea de informații suplimentare, Comitetul Național de Imunizare a recomandat amânarea temporară a programului de vaccinare AstraZeneca pentru vaccinul COVID-19 în Irlanda”, a mai spus directorul medical adjunct al Irlandei.

Mai multe țări europene au oprit săptămâna aceasta vaccinarea cu un anumit lot de doze de vaccin de la AstraZeneca despre care există suspiciunea că a creat probleme. Danemarca, Norvegia, Islanda, Italia și România au amânat sau limitat implementarea cotei lor de vaccinuri AstraZeneca, după ce pacienți din Austria au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinare.

Citiți și: Norvegia: Trei angajaţi din sănătate vaccinați cu AstraZeneca, internați cu simptome neobişnuite

Sunt programat la vaccinare cu AstraZeneca? Mă mai duc? Ce răspund specialiștii de la RoVaccinare

9.000 de românii NU s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca. Care e riscul apariției trombozelor

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru lucrează în presă din 2001. Primele articole le-a publicat în România Liberă, ziar în redacția căruia a lucrat în primii trei ani. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, DIGI 24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. Din ianuarie 2021, Andreea este Senior Correspondent în echipa Europei Libere România. 

Cătălin Drulă despre dependența de gazul rusesc
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:26 0:00
XS
SM
MD
LG