Linkuri accesibilitate

Jean Francois Bohnert a fost ales ca procuror al parchetului anticorupție din Franța. O nouă ocazie pentru Laura Codruța Kovesi la EPPO


Laura Codruța Kovesi, la aeroportul Otopeni, după revenirea de la audierile de la Bruxelles pentru funcția de procuror șef european

Procurorul Jean-François Bohnert a fost desemnat de ministrul francez al Justiţiei, Nicole Belloubet, pentru a conduce Parchetul Naţional Financiar (PNF) din Franţa, potrivit AFP.

Jean-Francois Bohnert a fost recomandat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de şef al Parchetului Naţional Financiar, în urma unor interviuri care au avut loc în cursul acestei luni.

De câteva luni, scriu cei de la AFP, numele lui Bohnert a fost vehiculat pentru preluarea șefiei parchetului francez anticorupție.

Știrea AFP a fost preluată în presa franceză, care menționează că Bohnert este și finalist în competiția pentru desemnarea primului procuror-șef european anti-fraudă. Le Monde notează că la mijlocul lunii iulie Franța a renunțat să mai susțină candidatura lui Bohnert la șefia Parchetului european „pentru a stabili un nou echilibru diplomatic între Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European”.

Jean-Francois Bohnert anunţa că rămânea candidat pentru postul de procuror-şef al Uniunii Europene, din raţiuni procedurale.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a informat, într-o convorbire telefonică, de sprijinul acordat Laurei Codruța Kovesi. „În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, a anunțat, recent, Palatul Cotroceni.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG