Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Autosuficiența ar fi cea mai mare greșeală a PNL, PSD a fost înlăturat doar parțial de la putere


Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis le-a spus, luni, membrilor conducerii PNL că realegerea sa este „o foarte mare reușită” și că acest rezultat a fost obținut „în condiții complicate”. Iohannis a făcut aceste declarații în ședința Biroului Politic al PNL la care participă.

PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, are un număr foarte mare de primari, președinți de consilii județene”, a spus Iohannis. În aceste condiții, consideră președintele Klaus Iohannis, cea mai mare greșeală pentru PNL ar fi „autosuficiența”.

Aștept implicarea totală, în așa fel încât, la sfârșitul anului 2020 să putem oferi românilor ceea ce își doresc : O Românie fără PSD”, a adăugat Iohannis, precizând că se referă la situația în care PSD nu ar trebui să mai fie prezent în conducerea statului, în instituții.

Înainte de a intra la ședința PNL, Klaus Iohannis a declarat că pregătirea bugetului pentru 2020 este o urgență și că, pe lângă aceasta, „este nevoie de pregătirea unor măsuri destul de urgențe pentru sfârșitul acestui an”. Klaus Iohannis nu a dat detalii, însă, la începutul ședinței Biroului Politic, le-a cerut liberalilor să își spună părerea despre subiectele discutate în spațiul public: legile justiției, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, recursul compensatoriu. „Aceste lucruri trebuie rezolvate de dumneavoastră, sprijinind Guvernul Orban”, a mai spus Iohannis.

Guvernul îşi va angaja răspunderea, în cel mult două săptămâni, pentru abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament, a declarat duminică vicepremierul Raluca Turcan.

Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Raluca Turcan, care participă la Sibiu la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României

Potrivit Ralucăi Turcan, „PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG