Linkuri accesibilitate

Mihai Tudose demisionează din Pro România, invocând “totalul dezacord” cu deciziile lui Ponta


Europarlamentarul Mihai Tudose, fost prim-ministru
Europarlamentarul Mihai Tudose, fost prim-ministru

Europarlamentarul Mihai Tudose și-a înaintat demisia la organizația Pro România din Brăila. „Motivele acestui act și anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale fiind de notorietate nu le mai detaliez”, a precizat Tudose în documentul publicat pe Facebook.

Mihai Tudose a candidat la alegerile pentru Parlamentul European pe listele Pro România și a ajuns deputat european pentru că Victor Ponta a renunțat la mandat.

În ultima perioadă, în contextul negocierilor pentru susținerea cabinetului Orban, Mihai Tudose și Victor Ponta au avut mai multe divergențe. Mihai Tudose i-a cerut de mai multe ori demisia lui Victor Ponta de la șefia Pro România, după ce Ponta l-a acuzat de trădare și negocieri cu PNL.

Când am plecat de la PSD toată lumea mi-a reproșat că trebuia să stăm acolo să ne luptăm. Stau să mă lupt, dar ne trezim că s-a convocat forul de conducere, adică unul singur și a decis. Dacă acest lucru nu se întâmplă se dizolvă partidul, se distruge. Dacă elimini membrii fondatori, cu mine ai o problemă, dacă îți permiți să dai afară pe toată lumea, vrea să rămână el și cu partidul lui, el și cu cine? Cer demisia lui Ponta. Viitorul meu îl văd în ProRomânia fără Ponta, cu Ponta nu”, a declarat, în noiembrie, Tudose pentru Europa Liberă.

El a precizat că au început să apară probleme în mai multe organizații din care pleacă oamenii.

“Un Congres ar lămuri situația, dar se pare că nu mai este nevoie, dacă există un om, e suficient”, a adăugat Tudose.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG