Linkuri accesibilitate

Orban se bazează pe 244 de susținători ai moțiunii de cenzură în Parlament


Ludovic Orban susține că are destule semnături ca să dărâme guvernul Dăncilă joi, la moțiune.
Ludovic Orban susține că are destule semnături ca să dărâme guvernul Dăncilă joi, la moțiune.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Focşani că alţi şapte parlamentari şi-au luat angajamentul de a semna moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD. Numărul susținătorilor ar ajunge astfel la 244, cu 11 mai mult decât cele 233 de voturi necesare ca moțiunea să treacă.

„Am mai avut foarte multe discuţii cu parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură şi în momentul de faţă mai avem angajamente de vot la moţiune din partea a încă şapte parlamentari. Ceea ce cred eu - 237 cu şapte, 244 - că e un scor un pic mai confortabil. (...) Dificultatea negocierilor purtate pentru această moţiune de cenzură a rezidat în primul rând în numărul mare de actori care au trebuit să se unească pentru susţinerea acestui demers pe de o parte şi, pe de altă parte, din cauza diferenţelor de opinie între aceşti actori pe mai multe puncte. Toate aceste diferenţe au fost lăsate deoparte. Convingerea mea este că la ora actuală toate formaţiunile politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban, aflat în vizită în Vrancea.

Orban a declarat că nu are emoții în ce privește votul UDMR.

„În 30 de ani, conducerea UDMR nu a cerut niciodată parlamentarilor UDMR să voteze la vedere. La ei este o cutumă în cadrul grupului UDMR. Pe de altă parte, tot în aceşti 30 de ani, toate deciziile oficiale luate de conducerea UDMR au fost respectate de parlamentarii UDMR. Ca atare, eu nu am nicio emoţie în privinţa voturilor parlamentarilor UDMR”, a arătat Orban.

Liderul PNL a susţinut că are semnale că Guvernul încearcă prin diverse negocieri să împiedice moțiunea să treacă.

„Avem semnale din partea multor parlamentari că Guvernul, prin diferiţi emisari, caută să ofere marea cu sarea către parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, cu intenţia de a-i determina să nu vină la vot. Până acum niciun parlamentar nu mi-a spus că i s-au oferit bani, dar dacă PSD va ajunge în disperare să ofere bani sunt convins că foarte mulţi parlamentari vor spune public lucrul acesta şi îi avertizez pe PSD-işti că reprezintă o infracţiune să ofere bani unor parlamentari pentru a le schimba poziţia politică pentru moţiune”, a menţionat Ludovic Orban.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG