Linkuri accesibilitate

PSD vrea sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale


Marcel Ciolacu, lider interimar PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut acordul partidului pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care să fie votată eliminarea pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu, care este și președinte al Camerei Deputaților, a făcut anunțul în deschiderea Comitetului Executiv Național al PSD, iar sesiunea parlamentară extraordinară ar putea fi convocată la sfârșitul lunii ianuarie.

Ciolacu și-a motivat propunerea prin faptul că "a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale".

VIDEO PSD convoacă sesiune extraordinară pentru pensiile speciale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00

Între timp însă, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dublează valoarea alocațiilor pentru copii.

Ideea unei sesiuni extraordinare în care să fie eliminate pensiile speciale a fost lansată zilele trecute de prim-ministrul Ludovic Orban.

El a reamintit poziția PNL, împărtășită de toate partidele, ca eliminarea acestor privilegii să-i privească doar pe civili, urmând ca pensiile militarilor să rămână în vigoare.

Liderul interimar al PSD declara însă pe 12 ianuarie că tema alegerilor primarilor în două tururi și pensiile speciale sunt „teme false”.

„O să facă o sesiune extraordinară, iar o să aducă teme false cu alegerea primarilor și cu pensiile speciale. Vă anunț că PSD va vota împotriva legii pensiilor speciale. E o chestiune cerută de români, trebuie să respectăm cerințele românilor. De altfel și ei trebuie să respecte ce au cerut românii la referendum, aceea de a nu interveni pe Legile justiției”, a spus Ciolacu sâmbătă.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG