Linkuri accesibilitate

Soldații ucraineni merg pe o stradă din Pokrovsk, regiunea Donețk, 8 iulie 2022.

Războiul din Ucraina | Armata rusă a continuat să bombardeze în Donețk. Trupele ucrainene se antrenează în Marea Britanie

Oficialii ucraineni avertizează că situaţia umanitară în oraşul Severodoneţk, din estul țării, va fi „catastrofală" în viitorul apropiat.

11:19 9.7.2022

Un prim contingent de soldaţi ucraineni care urmează a fi instruiţi de trupele britanice pentru a-i ajuta în lupta împotriva Rusiei a ajuns în Regatul Unit, relatează sâmbătă DPA.

Primul contingent din programul militar al Regatului Unit s-a întâlnit cu ministrul apărării Ben Wallace joi, perioada de instruire urmând să dureze mai multe săptămâni, a anunţat Ministerul Apărării.

În cadrul programului vor fi instruiţi până la 10.000 de ucraineni în următoarele luni.

„Acest nou program de instruire ambiţios este următoarea fază în sprijinul Regatului Unit pentru forţele armate din Ucraina în lupta lor împotriva agresiunii ruse", a spus Ben Wallace.

„Folosind expertiza de talie mondială a armatei britanice vom ajuta Ucraina să-şi reconstruiască forţele şi să amplifice rezistenţa în contextul în care ei îşi apără suveranitatea ţării şi dreptul lor la a-şi alege propriul viitor", a adăugat ministrul apărării.

În jur de 1.050 de militari britanici sunt implicaţi în acest program care se va derula în mai multe locaţii din nord-vestul, sud-vestul şi sud-estul Regatului Unit.

Instruirea le va asigura recruţilor militari cu puţină sau fără experienţă militară deprinderile necesare pentru a fi eficienţi pe linia frontului. Bazat pe instruirea de bază a soldatului britanic, cursul acoperă manipularea armelor, ajutorul de urgenţă pe câmpul de luptă, tactici de patrulare şi reguli de conduită în conflictele armată.

11:08 9.7.2022

Ministerul britanic al Apărării despre situația armatei ruse

În timp ce vehicule blindate MT-LB au fost în serviciu anterior în roluri de sprijin de ambele părți, Rusia le-a considerat mult timp nepotrivite pentru majoritatea rolurilor de transport de infanterie din prima linie, arată ultimul raport al Apărării din Marea Britanie.

Acesta a fost proiectat inițial în anii 1950 ca tractor pentru a trage artileria, are un blindaj foarte limitat și dispune doar o mitralieră pentru protecție.

Pe de altă parte, majoritatea unităților de asalt din primul eșalon al Rusiei au fost echipate în februarie cu vehicule de luptă pentru infanterie BMP-2, cu un blindaj de până la 33 mm grosime și care dispune de un tun automat puternic de 30 mm și un lansator de rachete antitanc.

09:21 9.7.2022

Situaţia umanitară din Severodoneţk va deveni „catastrofală" în curând

Situaţia umanitară în oraşul din estul Ucrainei va fi „catastrofală" în viitorul apropiat, potrivit lui Oleksandr Striuk, şeful administraţiei militare a oraşului, relatează CNN.

Striuk a declarat, vineri, că, din infrastructura oraşului, cea mai mare parte nu mai poate fi restaurată şi condiţiile sanitare sunt deosebit de rele. El a spus că a fost avariat grav colectorul canalizării centrale împreună cu staţiile de pompare şi de intrare a apei.

După luni de lupte, trupele ruseşti au preluat controlul asupra oraşului la sfârşitul lunii iunie.

Striuk a spus că „90% dintre locuinţe sunt avariate; 60% necesită demolare şi reconstrucţie".

El a adăugat că va trebui reconstruită cea mai mare parte a oraşului, iar multe clădiri înalte vor trebui construite din nou de la zero.

09:17 9.7.2022

Consilier districtual de la Moscova condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a criticat invadarea Ucrainei.

Un consilier districtual de la Moscova a fost condamnat vineri la şapte ani de închisoare pentru că a criticat invadarea Ucrainei de către Rusia, în ceea ce un avocat a declarat că este primul caz în care cineva a ajuns la închisoare în baza unei noi legi privind „informaţiile false”, relatează Reuters.

Alexei Gorinov, membru al consiliului raional Krasnoselsky, a declarat într-o şedinţă de consiliu din 15 martie, unde s-a discutat un concurs de desen pentru copii, că Rusia duce un război de agresiune împotriva Ucrainei.

„Despre ce fel de concurs de desene pentru copii putem vorbi de Ziua Copilului... când avem copii care mor în fiecare zi?” spune el într-o înregistrare a întâlnirii postată pe YouTube.

Cum apără tancurile ucrainene infanteria în timpul atacurilor rusești
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG