Linkuri accesibilitate

Rezultate parțiale pentru primării: PSD – 1.566 de mandate, PNL – 1.052, Independenții – cât AUR și USR. Europarlamentare: AUR & SOS – 20%

15:01 11.6.2024

În județul Galați, 12 secții de votare din județ nu au adus încă procesele verbale la BEJ. În județul Brăila, nu s-au depus încă procesele verbale pentru 20 de secții

Galați este unul dintre județele în care procesul electoral a fost suspendat în noaptea de luni spre marți.

Reprezentanții Biroului Electoral Județean (BEJ) au declarat pentru Europa Liberă că ultimele procese verbale au fost predate de președinții de secții din județ luni la ora 23.30.

„Nu s-au prezentat reprezentanții din 12 secții din județ care nu veniseră până la acea oră la biroul de circumscripție, din cauză că nu li se închiseseră procesele verbale din diferite motive, așa că au rămas materialele acolo. A rămas să le aducă în cursul zilei de astăzi, nici până la această oră (14.30, n.r.) nu s-au prezentat toți”, a declarat pentru Europa Liberă Andi Mihalache, purtătorul de cuvânt al BEJ Galați.

Și în județul Brăila, activitatea de preluare a proceselor verbale a fost întreruptă luni seara până marți dimineața.

„Surmenajul psihic și fizic al personalului a fost motivul suspendării activității de primire luni, în jurul orei 19, după mai bine de 25 de ore de activitate continuă. Mai aveam de primit la acel moment materialele electorale din două circumscripții reprezentând peste 20 de secții de votare”, a transmis pentru Europa Liberă Bogdan Popoacă, membru în BEJ Brăila.

Un alt județ afectat a fost Covasna.

„A fost suspendată luni activitatea din cauza oboselii oamenilor, ajunși la limita rezistenței fizice pe fondul unui volum mare de activitate și atenția necesară centralizării. Aseară rămăseseră 15 secții nepreluate”, a declarat pentru Europa Liberă Simona Kovacs, președintele BEJ Covasna.

14:55 11.6.2024

Candidatul Radu Mihaiu anunță că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Candidatul susținut de Alianța Dreapta Unită la funcția de primar al Sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, a anunțat că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2.

El acuză Biroul Electoral că încearcă fraudarea alegerilor și susține că, într-o secție, voturile sale au fost trecute în dreptul unei contracandidate.

„Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice”, a anunțat el într-o postare pe Facebook.

„Vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți”, a mai adăugat Radu Mihaiu.

El mai afirmă că în unele secții de votare s-au încheiat documentele cu toate că 504 voturi exprimate nu se regăsesc nicăieri.

La Sectorul 2, rezultatul alegerilor pentru primar este unul strâns. Rareş Hopincă (candidat PSD - PNL) ar avea un avans de 639 de voturi în fața actualului primar al Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu (ADU), potrivit rezultatevot.ro.

13:30 11.6.2024

Silvestru Șoșoacă, mai puține voturi decât numărul de semnături depuse

Candidatul independent la europarlamentare, Silvestru Șoșoacă, a obținut mai puține voturi decât numărul minim de semnături de susținere a candidaturii, potrivit Agerpres, după numărarea voturilor în 19.761 de secţii, din totalul de 19.870 de la nivel național.

Silvsetru Șoșoacă se află sub control judiciar în urma acuzațiilor că și-ar fi falsificat listele de semnături pentru susținerea candidaturii.

Silvestru Şoşoacă a obținut 79.875 de voturi, adică un procent de 0,90%, potrivit celor mai recente informații transmise marți de Biroul Electoral Central.

Un caz similar este cel al candidatei independente Paula Marinela Pîrvulescu, care are mai puține voturi (50.556 voturi) decât numărul minim de semnături de susținere.

Candidații independenți pentru europarlamentare trebuie să aibă cel puțin 100.000 de semnături de susținere.

13:16 11.6.2024

Rezultatele parțiale. Cinci consilii județene în plus pentru PSD față de alegerile din 2020. PNL a pierdut cinci consilii județene

​PSD a obținut controlul politic în 25 din cele 41 de consilii județene din țară, cu cinci mai multe față de alegerile din 2020. PNL a câștigat 12 consilii județene, cu cinci mai puține decât în urmă cu patru ani.

Analiza mandatelor, aici:

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG