Linkuri accesibilitate

Alexandru Cumpănașu pentru Roșia Today:„Ideea să fiu președinte nu mi-a venit acum, ci de la cazul Elodia”


Inevitabilul s-a produs, deși noi speram să nu se ajungă aici. Alexandru Cumpănașu a anunțat că strânge semnături pentru a candida la Cotroceni.

Este neobosit. Cercetează și dă interviuri într-un ritm amețitor, inuman chiar. Roșia Today i-a smuls câteva minute din timpul său prețios.

Roșia Today: Domnule Cumpănașu, de ce tocmai președinte? E o funcție destul de limitată în atribuții, e greu să reformați statul de la Cotroceni. Nu mai bine vă făceați un partid sau intrați în unul cu doctrină apropiată de gândirea dumneavoastră?

Alexandru Cumpănașu: Pentru că președintele e șeful. Oltenii nu pot fi altceva decât șefi. Cineva spunea că oltenii nu pot fi decât geniali sau foarte proști. Ia ghiciți în ce categorie mă încadrez.

RT: Este evident că sunteți genial, dar ne interesa dacă din funcția de președinte veți putea taia răul de la rădăcină.

AC: N-am dormit azi-noapte, pentru că am făcut disecții pe broaște și am scris sesizări, dar mă voi gândi. Revin cu un răspuns după ce mă odihnesc câteva zeci de minute.

RT: Ați atins un punct pe care îl notasem și noi. Nu v-a epuizat acest caz? Când vă odihniți, în fiecare noapte munciți?

AC: Merg noaptea și caut probe. Pentru că stau în București, le caut prin Cișmigiu, prin Herăstrău, prin pădurea Băneasa.

RT: Ați găsit ceva relevant?

AC: Bineînțeles că am găsit. Dar ce întrebare este asta? Ori sunteți în cârdășie cu cineva? Cine v-a trimis să-mi răstalmăciți gândurile, vreun clan mafiot, nu? Sau Iohannis?

RT: Nu suntem în cârdășie cu nimeni. Ne-ați spus că ați căutat probe prin București, noi am întrebat daca ați găsit. Și dacă da, ce anume?

AC: În Cișmigiu am găsit un cap de păpușă. Și alături, foarte aproape chiar, niște păr de pisică. Am recoltat probele și le-am dus la un laborator al unor amici în care am încredere că pe INML i-am dat in judecată. Sunt mână în mână cu poliția. Nu e laborator de stat, să ne înțelegem. Capul e de păpușă Barbie, model 2005, părul e de la o pisică persană de vârstă medie. Păr lung. Le-am prezentat procurorilor. Dar simt că vor să-mi sugereze că părul lui Barbie e făcut din păr de pisică, pentru a închide discuțiile. Nu mă pot păcăli.

RT: Dar care credeți că ar fi legătura?

AC: Lessie. Dacă ați văzut filmul, vă veți da seama care e legătura. O parte din Lessie, Barbie, pisica persană din Cișmigiu și Klaus Iohannis au aceeași culoare a părului. Se leagă totul perfect.

RT: E implicat și Iohannis?

AC: Să ne explice ce am spus eu mai înainte. După aceea mai vorbim. Americanii știu foarte bine ce spun.

RT: Sunt și ei implicați?

AC: La cel mai înalt nivel. Ați văzut vreodată o poză cu Donald Trump? Bravo. De ce credeți că s-au întâlnit? Haideți să nu fim naivi. Și nici faptul că premierul Japoniei a venit aici și s-a plimbat prin Muzeul Satului nu e un lucru întâmplător.

RT: E și el băgat în asta?

AC: Și împăratul cel bătrân. A lăsat tronul întâmplător? Premierul Londrei e blond degeaba? Dincă ce culoare are la păr, la ochi? Sunt toți legați între ei. Cu Oacă, cu Cordunenii de la Iași, Celine Dion.

RT: Și Celine Dion? E prea mult.

AC: Vine să cânte la deschiderea Euro 2020, la București. Voi sta cu ochii pe ea. Sper să fiu președinte până atunci.

RT: Chiar credeți că aveți șanse?

AC: Nu știu, e conspirația prea mare, dar promit să mor cu ei de gât. Oricum, lumea normală la cap din țara asta, adică susținătorii mei, să știe că nu mi-a venit acum ideea să candidez. Nu sunt un impostor și nu mă sui pe cadavre pentru notorietate. Am știut că voi ajunge președinte de la cazul Elodia.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG