Linkuri accesibilitate

Roșia Today, exclusiv: Cum îi convinge Viorica Dăncilă pe colegii din PSD să voteze împotriva moțiunii de cenzură


Rectificarea bugetară promisă de Viorica Dăncilă pentru a doua zi după moțiunea de cenzură a stârnit reacții dure din partea liberalilor și a liderului Pro România. Aceștia consideră că rectificarea ar fi pur și simplu o mită pe care guvernul le-o promite parlamentarilor PSD dacă votează joi împotriva moțiunii.

Premierul Dăncilă nu a ascuns faptul că a vorbit cu fiecare coleg din Parlament în încercarea de a-i convinge să nu trădeze partidul. Mai mult, reporterii Roșia Today au intrat în posesia unui document clasificat, elaborat de consilierii primului ministru, în care se arată, negru pe alb, în ce au constat ”negocierile” cu parlamentarii PSD.

Iată ce le-a promis Viorica Dăncilă colegilor dacă vor fi de partea bună a baricadei:

1. Câte 100 de litri de vin de butuc sau nobil, de Vrancea, la alegere.

2. Bilete gratuite la Sala Palatului, la concertele lui Ștefan Bănică jr. și Horia Brenciu.

3. Câte un coș cu produse de la Emag, în limita sumei de 200 de lei, plus cartea Despre dialogul interior de Mihai Șora, cu autograful autorului.

4. O partidă de pescuit urmată de foc de tabără și concert Florin Salam cu dedicații pe Insula Belina.

5. O partidă de vânătoare de mistreți pe domeniul lui Ion Țiriac de la Balc, într-o zi în care miliardarul este plecat din țară și porcii sunt duși la Oradea, la vaccinat.

6. Excursie la Deveselu în jurul gardului de protecție de la radare, degustare de vinuri, selfie cu primarul și simulare de tragere asupra unor avioane rusești care urmăresc răsturnarea guvernului Dăncilă.

7. Autorizații de construcții de blocuri turn în parcuri și pe arii protejate, indiferent de județ.

8. Acces nelimitat la canalele TV pentru adulți în timpul ședințelor de la Parlament.

9. Locurile 1 sau 2 pe viitoarele liste de candidați PSD la alegerile generale din 2020.

10. Aducerea și depunerea în Parlament a moaștelor Sfântului Ioan Colibașul, ocrotitorul tuturor celor hărțuiți de DNA și de agenții statului paralel.

După discuțiile cu colegii din PSD, Viorica Dăncilă i-a propus și lui Victor Ponta să voteze împotriva moțiunii de cenzură, urmând ca parlamentarii Pro România să primească la schimb câte o trotinetă electrică 4x4, cu care să se plimbe prin Casa Poporului atunci când se plictisesc.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG