Linkuri accesibilitate

Jens Stoltenberg cere o anchetă „transparentă” în cazul Navalnîi


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a cerut miercuri o investigație în cazul liderului de opoziție rus Alexei Navalny, afirmând că nu există „niciun motiv să se îndoiască” de concluziile medicilor germani că a fost otrăvit.

Vocea lui Stoltenberg se alătură, astfel, lungului șir de voci internaționale care cer Rusiei să investigheze incidentul, după ce susținătorii lui Navalnîi au afirmat că acesta a fost otrăvit cu o ceașcă cu ceai pe un aeroport siberian.

Navalnîi, unul din cei mai înverșunați critici ai președintelui Vladimir Putin, este tratat la Berlin, unde medicii au spus că testele clinice au arătat că a fost otrăvit, constatare respinsă de Kremlin.

„Nu avem niciun motiv să ne îndoim de constatările medicilor", a spus Stoltenberg înainte de întâlnirea cu miniștrii Apărării din UE, de la Berlin.

„Ceea ce avem nevoie acum este o anchetă transparentă pentru a afla ce s-a întâmplat și pentru a ne asigura că cei responsabili sunt trași la răspundere”, a mai spus secretarul general al NATO, citat de AFP.

Rusia nu a deschis o anchetă penală cu privire la otrăvirea lui Navalnîi iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există „niciun motiv” pentru realizarea anchetei până la identificarea toxinei.

Navalnîi face parte dintr-un lung șir de adversari ai Kremlinului care ajung grav bolnavi sau mor prin otrăvire, suspectată sau dovedită.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG