Peste 800 de bombe loveau Bucureștiul între 24 și 26 august 1944, ca reacție a armatei germane la decizia României de a rupe alianța cu Hitler și a se alătura celei anglo-americane. 514 imobile au fost avariate atunci, iar 383 de oameni și-au pierdut viața în timpul celor trei zile de bombardamente.
Câțiva arheologi din Prahova se încăpățânează să scoată la lumină urme vechi de peste 5.000 de ani ale locuirii în partea aceasta de lume. Mai puțin spectaculoase decât descoperirile antice sau medievale, dovezile din preistorie sunt o sursă importantă de informații despre evoluția genetică a civilizației europene.
Era o casă mare, în care ar fi trebuit să încapă trei familii, cu etaj. A rămas printre ultimele de pe strada ei, alături de o casă vecină. Ceaușescu pusese la pământ mii de case din cartier până la acel moment.
Acum 38 de ani, la ora 01:23 în noaptea de 26 aprilie 1986, un test de siguranță banal la centrala nucleară de la Cernobîl a scăpat de sub control, provocând cel mai mare dezastru nuclear civil din istorie.
Ediție difuzată de Radio Europa Liberă dedicată evenimentelor de la Timișoara și reacțiilor internaționale de solidaritate cu victimele represiunii ceaușiste.
În emisiunea de pe 18 decembrie 1989 difuzată de Radio Europa Liberă, Neculai Constantin Munteanu, Emil Hurezeanu, Șerban Orescu, William Totok, Adrian Niculescu vorbesc despre evenimentele de la Timișoara.
Încarcă mai mult