Filiale ale PSD sau lideri de partid au lansat în ultimele zile pe Facebook mai multe informații false privind adversarii politici, Klaus Iohannis și PNL, concurenții Vioricăi Dăncilă și ai PSD în turul doi al alegerilor prezidențiale, dar și împotriva USR-PLus.
Doar șase candidați și partidele politice care i-au susținut își vor primi înapoi de la stat banii cheltuiți în campania electorală, după ce au depășit pragul de 3% din voturi, în primul tur. Cheltuielile declarate de candidați la AEP, pentru primul tur, se ridică la peste 70 de milioane de lei.
Biroul Electoral Central a anunțat, joi, rezultatele finale oficiale la primul tur al alegerilor prezidențiale.
Mii de oameni au comentat la postarea președintelui Klaus Iohannis prin care anunță că nu va participa nici în turul II al alegerilor prezidențiale la o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Unii îl acuză pe Iohannis că provoacă absenteism pe 24 noiembrie, alții îl cheamă la o cafea.
Liberalii și președintele Iohannis nu consideră necesară o dezbatere înaintea turului doi, așa cum vrea Viorica Dăncilă, care a lansat o invitație în acest sens. Deși nu au răspuns direct că refuză, poziționările de până acum merg în direcția aceasta. Cu totul altceva spunea Iohannis în 2014.
Dintre cei 647.808 români care au mers la secțiile de votare (peste 25.000 au votat prin corespondență), 560.000 de voturi s-au îndreptat către Klaus Iohannis, Dan Barna și Theodor Paleologu. Viorica Dăncilă este depășită de Diaconu și la mică diferență de Cumpănașu.
Viorica Dăncilă, președintele PSD, a anunțat că îi va trimite președintelui Iohannis o scrisoare în care îl provoacă la o confruntare electorală, în condițiile în care niciunul dintre cei doi competitori nu a acceptat să participe la confruntări cu ceilalți candidați în primul tur.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media