Linkuri accesibilitate

Ucraina i-a demis pe cei șase adjuncți ai Ministerului Apărării, la două săptămâni după revocarea ministrului


Una din cele mai cunoscute voci în timpul războiului declanșate de Rusian în Ucraina, Hanna Maliar, se numără printre cei șase adjuncți ai Apărării care au fost demiși luni.
Una din cele mai cunoscute voci în timpul războiului declanșate de Rusian în Ucraina, Hanna Maliar, se numără printre cei șase adjuncți ai Apărării care au fost demiși luni.

Toți cei șase miniștri adjuncți ai Apărării au fost demiși luni, la două săptămâni după ce președintele Zelenski l-a înlocuit pe fostul ministru al Apărării, Oleksii Reznikov.

Între cei demiși se numără Hanna Maliar - unul din cei mai vocali reprezentanți ai Ministerului după declanșarea războiului Rusiei în Ucraina - Vitalii Deyneha și Denys Sharapov, cărora li se adaugă secretarul de stat al Ministerului Apărării, Kostiantyn Vașcenko, scrie Associated Press (AP).

Anunțul a fost făcut de Taras Melniciuc, reprezentant permanent al Cabinetului de Miniștri, pe contul de Telegram, potrivit agenției de presă.

Oficialul ucrainean nu a oferit nicio explicație cu privire la concedieri, dar vine pe fondul investigațiilor legate de corupție la nivelul ministerului, în contextul cantităților mari de echipamente militare, în valoare de miliarde de dolari, livrate Ucrainei de partenerii occidentali, notează The New York Times.

Noul ministru al Apărării, Rustem Umerov, parlamentar din Crimeea care a preluat funcția după demiterea lui Oleksii Reznikov, nu a comentat deocamdată informația.

Fostul ministru Reznikov a fost demis la începutul lunii, după un scandal legat de cumpărarea de către minister de jachete militare, la un preț care ar fi fost mai mare de trei ori decât cel real, scrie AP, care amintește că Reznikov a negat acuzațiile, dar și-a dat demisia.

Când l-a înlocuit pe Oleksii Reznikov, în urmă cu două săptămâni, președintele Volodimir Zelenski a spus că este nevoie de „abordări noi.”

În luna iulie și ministrul Culturii Oleksandr Tkachenko și-a dat demisia după ce președintele ucrainean declarase că prioritatea cheltuielilor bugetare ar trebui să o reprezinte apărarea și că cheltuieli ne-esențiale ar trebui finanțate din resurse extra-bugetare.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG