Linkuri accesibilitate

Bulai îi cere lui Goțiu să facă un pas înapoi din cauza votului la A8


Mihai Goțiu, senator USR

Mihai Goțiu a greșit când a poziționat grupul parlamentar USR de la Senat împotriva Autostrăzii A8 din Moldova, spune vicepreședintele USR Iulian Bulai.

Grupul parlamentar USR SENAT avea decis un vot pentru, iar Goțiu a dat îndem de vot de abținere.

„A greșit pentru că nu s-a consultat cu colegii din Moldova, a greșit când a prezentat antitetic investițiile în autostrăzi, A8 și interesul pentru mediu.

Mihai Goțiu nu trăiește în singura zonă a țării unde nu avem deloc autostrăzi - Moldova, și nu ar trebui să aibă opinii exprimate în Senat care împiedică construirea acestora. Fie piedici în chestiuni de mediu, fie piedici în chestiuni de termene necesare pentru execuția A8 în legea autostrăzii A8”, spune Bulai într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Cu excepția senatorului USR de Iași, Dan Lungu, toți senatorii USR s-au abținut de la vot, ceea ce a atras criticile PNL și pe ale unor lideri ai partidului, printre care Cătălin Drulă și Cosette Chichirău.

Senatul a adoptat marţi, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii.

Au fost modificate printr-un amendament PSD termenele pentru finalizarea celor două tronsoane.

„Autostrada Unirii cuprinde două tronsoane de autostradă: Autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ şi Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni şi un pod peste Prut”, arată amendamentul senatorilor PSD Vasile Toma şi Dan Manoliu din raportul de admitere al comisiei pentru transporturi a Senatului.

De asemenea, „termenul/termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea şi deschiderea circulaţiei pentru cele două tronsoane sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ, respectiv, 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ.”

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG