Linkuri accesibilitate

Companiile aeriene iau măsuri anti-coronavirus. Ce se întâmplă cu zborurile de Italia


Sunt afectate cursele care fac legătura cu orașele situate în carantină, în nordul Italiei.
Sunt afectate cursele care fac legătura cu orașele situate în carantină, în nordul Italiei.

Compania WizzAir a anunțat, duminică, suspendarea tuturor zborurilor spre Treviso și Bergamo până pe 3 aprilie, ca urmare a măsurilor de gestionare a epidemiei de coronavirus care au dus la blocarea nordului Italiei. La rândul său, compania Blue Air a anulat zborurile spre și dinspre Milano, dar doar pentru zilele de 8 și 9 martie.

Compania aeriană low cost Wizz Air a precizat că persoanele care au bilete pentru zborurile București – Bergamo, București – Treviso, Cluj – Bergamo, Cluj – Treviso, Timișoara – Bergamo, Timișoara – Treviso, Suceava – Bergamo, Iași – Treviso, Iași – Bergamo și Craiova – Bergamo până pe data de 3 aprilie nu vor putea călători.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informați și vor fi reprogramați automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienții care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicația pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tariful inițial, sub formă de credit de companie, arată WizzAir într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Blue Air au anunţat, de asemenea, anularea tuturor zborurilor spre şi dinspre Milano, însă doar pentru datele de 8 şi 9 martie, conform Mediafax.

Decizia vine după ce prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, 16 milioane de persoane sunt blocate în regiunea Lombardia.

Numărul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar în cursul zilei de sâmbătă. Tot sâmbătă au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infecție în peninsulă, ducând numărul total al îmbolnăvirilor la 5.883.

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

Zborurile la nivel mondial sunt afectate

Compania germană Lufthansa a anunțat, încă de joi, că va anula 7.100 de zboruri până la finele lunii martie, din cauza diminuării cererii ca urmare a propagării coronavirusului, informează Reuters.

Grupul aeronautic, care cuprinde și Swiss International Air Lines și Austrian Airlines, mai arată, vineri, că aproape jumătate din zborurile pe care le opera vor fi afectate în luna aprilie ca urmare a reducerii clienților care își anulează programările de frica răspândirii coronavirusului, scrie Reuters.

Cea mai mare parte a anulărilor vizează curse din Germania, spre nordul Italiei, alte destinaţii din Europa şi Israel, începând din următoarea duminică, deoarece această ţară a interzis intrarea călătorilor din Germania, Austria şi Elveţia, precum şi din China şi Iran.

Sute de curse operate de British Airways spre New York sau în Europa au fost, de asemenea, anulate, scrie New York Post.

La rândul său, United Airlines își va reduce cu 10% zborurile în Statele Unite și Canada și cu 20% în străinătate, din luna aprillie, potrivit unui e-mail trimis angajaților care este citat de CNN.

Companiile KLM și Air France permit clienților să reprogrameze gratis până la 31 martie toate cursele programate pentru perioade de până la 31 mai. În mod normal, o reprogramare costa între 70 și 150 de euro. Măsuri similare au fost introduse și de Emirates sau Etihad.

O lovitură dură a primit compania aeriană Flybe. Aceasta urmează să intre în faliment, iar 2.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, după ce încercările de găsire a unui sprijin financiar au eșuat, anunță BBC.

Transportatorul, care a evitat prăbușirea în ultimul moment în ianuarie, a declarat că impactul epidemiei de coronavirus asupra cererii de călătorii a fost parțial de vină.

În acest context, președintele american Donald Trump ia în considerare scutirea de taxe pentru companiile aeriene şi de turism, anunță Reuters. Este vorba despre amânări fiscale pentru diminuarea daunelor economice, în condițiile în care economia mondială a scăzut în ultimele două săptămâni în urma crizei generate de epidemia de coronavirus.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG