Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu vrea să ducă strategia de informatizare a ANAF în CSAT: Evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate națională


Florin Cîțu, ministru Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că va prezenta, într-o ședință CSAT de la începutul anului, materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF și MFP „ca obiectiv de importanță națională”.

„Din punctul meu de vedere, evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate națională”, a scris Cîțu pe pagina de Facebook.

Ministrul Finanțelor a anunțat, de asemenea, că ANAF va trebui să efectueze „cel mult un control compex pe an” la companiile din România, indiferent de mărimea lor.

„Excepție fac cazurile de flagrant/sesizări”, a precizat Cîțu.

Premierul Ludovic Orban a declarat, pe 18 decembrie, că România are cea mai mare evaziune pe TVA și că ANAF „trebuie să-și schimbe obiceiurile”.

Avem cel mai mic grad de colectare a TVA la nivelul Uniunii Europene. (…) Evident că trebuie îmbunătățită colectarea. Dar pentru a face asta și ANAF-ul trebuie să înțeleagă că trebuie să schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul. (...) Punerea în practică a acestui sistem te ajută să vezi foarte multe lucruri care îți pot permite să identifici unde există evaziunea fiscală”, a spus Ludovic Orban.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG