Linkuri accesibilitate

Florin Roman: Dacă obținem majoritatea, reformăm CCR și o schimbăm pe Weber


Florin Roman, liderul deputaților PNL

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a spus joi, într-o conferinţă de presă susținută la Alba Iulia, că PNL intenționează reformarea Curții Constituționale și schimbarea din funcție a lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului dacă liberalii vor obține majoritatea parlamentară în alegeri.

Roman spune că CCR a devenit un soi de Dumnezeu din mandatul de premier al lui Adrian Năstase, până la care deciziile Curții puteau fi cenzurate de parlament.

„CCR a devenit un Dumnezeu de pe vremea lui Adrian Năstase. Până la Adrian Năstase, deciziile CCR puteau fi cenzurate de către două treimi din Parlamentul României. În urma acestei modificări, practic, CCR a devenit un fel de Dumnezeu, care, de foarte multe ori, a legiferat peste Parlamentul României. Pentru a rezolva această problemă, e nevoie de mai mult, e nevoie de revizuirea Constituţiei României şi modificarea modului de numire a judecătorilor la CCR", a spus Florin Roman, citat de Agerpres.

Motivul pentru care CCR trebuie reformată e dat de faptul instituția ar fi devenit o „anexă” a PSD, mai spune liberalul.

„Dacă vom avea majoritatea necesară, am spus că vom reforma CCR care, din păcate, nu mai este a României, este, în mare parte, o anexă a PSD", a spus Roman.

În ceea ce o privește pe Renate Weber, locul acesteia nu mai este la conducerea instituției Avocatul Poporului pentru că nu „nu mai reprezintă interesele poporului român”, spune liderul deputaților liberali care a anunțat revocarea ei în eventualitatea în care liberalii vor prelua majoritatea în parlament.

„Din punctul nostru de vedere, Renate Weber nu mai reprezintă interesele poporului român. Renate Weber este 'avocatul' PSD şi, imediat după alegerile din decembrie, când vom prelua majoritatea parlamentară, o vom revoca din funcţie pe doamna Renate Weber", a declarat deputatul PNL.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG