Linkuri accesibilitate

Mexic: Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter


Oamenii au ieșit pe străzi după cutremurul de 7,5 grade pe scara Richter
Oamenii au ieșit pe străzi după cutremurul de 7,5 grade pe scara Richter

O persoană a murit, o alta a fost rănită şi mai multe clădiri au fost avariate în cutremurul de 7,5 pe scara Richter care a zguduit marţi centrul şi sudul Mexicului, transmite dpa. Seismul s-a produs la ora locală 10:29 ora locală (15:29 GMT), la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud) şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării şi a activat alerta seismică în capitala Ciudad de México, relatează ABC şi EFE care citează Serviciul Seismologic Naţional.

De asemenea, oficialii au avertizat despre riscul producerii unui tsunami care să lovească coasta Mexicului și a Americii centrale, scrie Forbes.

Guvernatorul Oaxacăi, Alejandro Murat, a declarat, la Foro TV, citat de Forbes, că o persoană a murit şi o alta a fost rănită la Huatulco, în statul Oaxaca.


Cei doi se aflau se aflau într-o maşină care a fost surprinsă de o alunecare de teren.

Conform autorităţilor de protecţie civilă din Oaxaca, mai multe clădiri din acest stat au fost avariate, inclusiv un spital din San Bartolo Coyotepec.

Alerta seismică, declanşată cu aproape un minut înainte ca mişcarea telurică să fie resimţită a dat timp evacuării majorităţii clădirilor.

Teritoriul mexican este situat la confluenţa a cinci plăci tectonice.

În 2017, 471 de persoane au murit în Mexic în urma a trei cutremure produse la 7, 19 şi 23 septembrie, în cel mai mare dezastru natural care a lovit ţara după cutremurul din 1985, care s-a soldat cu mii de morţi în capitala Ciudad de Mexico.

XS
SM
MD
LG