Linkuri accesibilitate

Un soldat ucrainean trage cu mitraliera pe frontul din regiunea Donețk, 9 iunie 2022. Foto: REUTERS/Gleb Garanich
Un soldat ucrainean trage cu mitraliera pe frontul din regiunea Donețk, 9 iunie 2022. Foto: REUTERS/Gleb Garanich

Războiul din Ucraina | Lupte grele pentru Severodonețk. Ursula von der Leyen s-a întâlnit cu Zelenski

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 108 zi. Președintele Joe Biden a declarat că Volodimir Zelenski „nu a vrut să audă” avertismentele SUA despre invazia rusă. Luptele grele continuă în Donbas, iar ucrainenii spun că au rămas fără armament.

15:21 11.6.2022

Ucraina are control asupra uzinei chimice Azot din Severodoneţk

Ucraina păstrează controlul asupra uzinei chimice Azot din Severodoneţk, unde se adăpostesc sute de civili, a declarat, sâmbătă, guvernatorul regiunii Lugansk, Serghii Gaidai. Anterior, un separatist pro-rus a susţinut că 300-400 de combatanţi ucraineni au rămas, de asemenea, blocaţi în interiorul uzinei, relatează Reuters.

„Informaţia despre blocada uzinei Azot este o minciună”, a declarat Serghii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk controlată parţial de separatiştii pro-ruşi, pe contul său de Telegram.

„Forţele noastre deţin o zonă industrială din Severodoneţk şi distrug armata rusă din oraş”, a mai spus el.

14:45 11.6.2022

Ministerul de Externe al Rusiei anunță că va răspunde „proporțional și adecvat”

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat, sâmbătă, că răspunsul Moscovei la acumularea de forţe NATO în Polonia va fi „proporţional şi adecvat”, a relatat agenţia de ştiri Interfax preluată de Reuters.

„Un răspuns, ca întotdeauna, va fi proporţional şi adecvat, menit să neutralizeze potenţialele ameninţări la adresa securităţii Federaţiei Ruse”, a declarat Oleg Tiapkin, şeful unui departament al Ministerului rus de Externe responsabil de relaţiile Rusiei cu Europa.

14:34 11.6.2022

Consilierul lui Zelenski: Aproximativ 10.000 de soldați ucraineni au murit pe câmpul de luptă

Aproximativ 10.000 de soldați ucraineni au murit de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie, potrivit lui Oleksiy Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie BBC.

Consilierul prezidențial a oferit detaliile într-un interviu pe rețelele sociale, când a fost întrebat câte trupe a pierdut Ucraina în primele 100 de zile de război.

Ucraina spune că pierde aproximativ 100 de soldați în lupte în fiecare zi.

14:27 11.6.2022

Oficial ucrainean: Încă doi generali ruși au fost uciși în regiunea Herson

Încă doi generali ruşi au fost ucişi în războiul din Ucraina în regiunea Herson, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici pentru Nexta TV.

Unul dintre cei doi generali ucişi a fost un general al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, însărcinat cu organizarea aşa-numitului referendum pentru anexarea regiunii ucrainene Herson la Federaţia Rusă, a mai precizat Arestovici. Ambii au fost ucişi în regiunea Herson, a adăugat el.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG