Linkuri accesibilitate

Roșia Today, „de vorbă” cu Viorica Dăncilă: „Remaiez Guvernul și curăț murdăria din partid” 


Schimbările climatice ne dau planurile peste cap. Nu știm dacă mergem la mare în slipi sau cu pelerina de ploaie și cu cojocul. Ajungem la munte și ne ia viitura, ne aruncă vântul de pe șosea, ne sparg capetele bucățile de grindină cât mingea de oină.

​În aceste condiții, cel mai bine e să stai în casă și să reflectezi. Sau să faci curat, să pui ordine în lucruri. Cam asta face Viorica Dăncilă. Roșia Today a stat puțin de vorbă cu prima doamnă a PSD și a aflat lucruri interesante.

R.T.: Doamna Dăncilă, am observat că nu ați mers în concediu vara asta. Aveți de gând să vă luați câteva zile libere?

V.D.: Nu îmi permit să las țara și ditamai partidul nesupravegheate. Am dat anunț să găsesc o bonă pentru țară și partid, dar nu am găsit. E lipsă de mână de lucru, se pare.

R.T.: Pentru că românii au fugit să muncească afară, de asta. Să trăiască mai bine.

V.D.: Nu este adevărat. Toți românii sunt bine-mersi în țară și muncesc cu drag și spor. Toate locurile de muncă sunt ocupate. Și bine plătite. Românii nu mai vor locuri de muncă slab plătite, acolo e greu să găsești oameni.

R.T.: Bonă de țară și partid ziceți că e loc de muncă plătit slab?

V.D.: O, da. Dacă nu găsesc o filipineză, atunci nu plec nicăieri și asta e.

R.T.: Și ce faceți, stați acasă?

V.D.: Nici într-un caz. E multă treabă de făcut în aceste gospodării, ca să zic așa. Remaiez Guvernul, curăț murdăria din partid. E nevoie de o mână de femeie aici. Miroase urât, este aer închis, mult praf. Ți se lipesc mâinile de clanțele ușilor la ministere.

R.T.: Carmen Dan cu ce v-a greșit?

V.D.: Sunt treburi interne astea. Ce s-a întâmplat în Videle rămâne în Videle, știți acea vorbă. Rămâne între noi două. Plus că mai sunt niște lucruri nelămurite din tinerețe, cu Liviu, cu ea, în fine, nu vreau să intru în detalii că nu-mi place bârfa.

R.T.: Am auzit că nici Ecaterina Andronescu n-ar avea viață prea lungă la Educație.

V.D.: M-au deranjat rezultatele de la Bacalaureat. Ar trebui să fim mai deștepți. Sunt foarte supărată că nu suntem. Să plătească cei vinovați, nu mai acceptăm mediocritatea în partid.

R.T.: Alți miniștri vizați ne puteți spune?

V.D.: Voi sta cu ochii pe ei, să văd cum se mișcă. Mâine ieșim să batem covoarele din Palatul Victoria. Le frecăm cu oțet, le lăsăm la zvântat. Acolo se vede cine face treabă și cine nu. Pe ministrul Cuc, de la Transporturi, l-am învoit. El va trebui să reflecteze la accidentul rutier, pentru că e șef la transporturi. E ca și cum domnul Meleșcanu ar fi prins la graniță cu un pașaport fals.

R.T.: De performanța Simonei Halep ce părare aveți?

V.D.: E normal ce a reușit. V-am promis că în timpul mandatului meu vom lua Wimbledonul și m-am ținut de cuvânt. Avem și semifinală la U21, în Italia. Pe termen scurt, obiectivul nostru este să luăm locul întâi și la Untold si Electric Castel.

RT – O veți sprijini pe Gabriela Firea dacă se decide să candideze?

V.D.- Sprijin și pe nesuferitul de Codrin Ștefănescu dacă partidul decide. Doamna Firea este o idee foarte bună și împreună cred că aș face un tandem de aur, ea președinte, iar eu prim-ministru. Vă dați seama că am scrie istorie? De fapt ea ar scrie, că e și poetă, eu mai mult aș vorbi istoria, că mie mi-e mai ușor să vorbesc, să le explic oamenilor chestii pe înțelesul meu, înțelegeți?

RT – Apropo de asta, ce ați vrut să spuneți cu declarația următoare făcută sâmbătă la Călărași referitor la Liviu Dragnea: „A condus acest partid și fiecare președinte al acestui partid, cu bune cu rele, a condus o perioadă acest partid”? Nu am înțeles ideea.

V.D. : Păcat. Ca să înțelegi ceva îți trebuie un pic de cap.

R.T.- La cine vă referiți, la mine?

V.D. – Da, la dvs. și la toți cei din presă care încearcă să inducă în opinia publică ideea că spun lucruri care nu se înțelege. Mă scuzați, dar nu mai pot sta, am treabă la Guvern. La revedere.

R.T.- La revedere și mult succes în continuare!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG