Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Raza la pătrat este aria circului, nu a cercului  


Roșia Today - Prima dezbatere a fost organizată la cererea Președintelui în exercițiu. Haios a fost că și cealaltă, organizată de vecinii de bloc ai Vasilicăi Dăncilă, i-a fost dedicată tot șefului statului
Roșia Today - Prima dezbatere a fost organizată la cererea Președintelui în exercițiu. Haios a fost că și cealaltă, organizată de vecinii de bloc ai Vasilicăi Dăncilă, i-a fost dedicată tot șefului statului

În săptămâna de dinaintea turului doi al alegerilor prezidențiale am avut parte de două dezbateri. De fapt, un fel de sesiune de comunicări în partea dreaptă și o tentativă de conferință de presă, în partea cealaltă, ambele dedicate lui Klaus Iohannis.

Prima dintre ele a fost organizată la cererea Președintelui în exercițiu. Haios a fost că și cealaltă, organizată de vecinii de bloc ai Vasilicăi Dăncilă, i-a fost dedicată tot șefului statului. Indiferent de întrebările puse din sală, răspunsurile contracandidatei începeau invariabil tot cu numele actualului locatar al Palatului Cotroceni.

Diferența dintre cele două evenimente a fost vizibilă probabil și din redacțiile Sputnik, Pravda, Stolicinaia, Pobeda ș.a.m.d.. Dacă întâlnirea cu presa ținută de SNSPA în onoarea lui Klaus Iohannis, la Biblioteca Centrală Universitară, a fost un fel de ceai de la ora 5, fără biscuiți și fursecuri, conferința de presă trântită val-vârtej de consilierii Vasilicăi a trăsnit de la o poștă a ceapă și usturoi. Prea bun, prea ca la țară!

Strategia consilierilor președintelui pare să fi dat roade. Vasilica Dăncilă, luată pe sus de propria echipă de campanie, a călcat din nou în oale și străchini, prezentând electoratului noi detalii din biografia personală, de femeie, mamă și profesoară de sufragerie. Cu această ocazie, alegătorii pasionați de telenovele au aflat că fiul distinsei doamne a fost înfiat înainte de a intra pe pile la Curtea de Conturi, nu după, cum și-ar fi imaginat orice om cu scaun la cap.

Emoția momentului și-a spus cuvântul în continuare, șefa PSD numindu-i afectuos pe românii din străinătate ăștia, după care a oferit o memorabilă demonstrație matematică, punând capăt eforturilor comunității științifice de a înțelege natura numărului pi(π). Vasilica Dăncilă l-a scos pur și simplu din ecuație, provocând o adevărată furtună în rândul cercetătorilor britanici, care vor trebui să găsească o nouă modalitate de a calcula aria cercului.

Lovitura finală a venit însă din partea posturilor de televziune, chiar și din partea celor vecine și prietene cu Iugoslavia și Marea Neagră, vorba părintelui încă în viață al PSD, nimeni altul decât Ion Iliescu.

Fix la orele 19.00, când a început emisiunea cu public moderată de Klaus Iohannis, canalele TV au lăsat-o pe Vasilica Dăncilă să vorbească singură, spre marea dezamăgire a celor care au târât-o pe împricinată într-un maraton cu final deja cunoscut. Și asta în ciuda faptului că au încercat să fure șmecherește startul.

Un lucru e sigur. Cu sau fără voia candidatei PSD, duminică se va închide cercul. Sau măcar circul.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG