Linkuri accesibilitate

Ucraina: partidul președintelui Zelenski este dat câștigător clar al alegerilor


Zelensky aplaudând împreună cu echipa sa rezultatul alegerilor după scrutinul parlamentar de duminică
Zelensky aplaudând împreună cu echipa sa rezultatul alegerilor după scrutinul parlamentar de duminică

Partidul 'Slujitorul poporulu al noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski se află în fruntea alegerilor legislative anticipate care au avut loc duminică în Ucraina, obţinând 43,9% din voturi, un scor record, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne.

Platforma de Opoziţie se află pe locul 2, partidul fostului preşedinte Petro Poroşenko Solidaritatea europeană pe locul 3, partidul fostului premier Iulia Timoşenko Batkivşcina (Patria) ocupă locul 4, iar partidul prooccidental Golos (Vocea) fondat în luna mai de către superstarul rock ucrainean Sviatoslav Vakartciuk şi care pledează de asemenea pentru o reînnoire politică se află pe locul cinci, conform sondajului făcut la ieșirea de la urne.

Zelenski le-a spus suporterilor săi imediat după ce a aflat rezultatul cercetării sociologice că "aceasta nu este doar o mare victorie, ci și o mare responsabilitate în special pentru mine și pentru echipa noastră. Noi nu-i vom trăda pe ucrainieni"


Formaţiunea recent creată şi denumită ''Slujitorul poporului'' - după numele unui serial televizat în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit pe neaşteptate preşedinte - a fost creditată cu scoruri între 42% şi 52% din intenţiile de vot, cu mult înaintea rivalilor săi.

''Slujitorul poporului'' notează pe site-ul său că 'lansează o provocare sistemului' şi promite să aducă noi oameni pregătiţi 'să facă schimbări' pentru a 'curăţa ţara de corupţia' omniprezentă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG