Ponta pentru Roșia Today: „Îl sprijinim pe Diaconu pentru că Iohannis este un actoraș amator, necredibil”

Eșecul negocierilor PSD-Pro România pentru sprijinirea guvernului Dăncilă l-a determinat pe Victor Ponta să folosească un limbaj mai colorat în postarea de pe Facebook în care o atacă pe fosta colegă de partid.

Reporterii Roșia Today l-au contactat pe președintele ProRomânia pentru a lămuri ce anume l-a supărat atât de tare încât să coboare nivelul dialogului politic până aproape de retorica becaliană.

Rep. – Premierul Viorica Dăncilă a dat de înțeles că i-ați fi cerut zece ministere la negocieri. E adevărat?

Ponta – Minte cum respiră! Viorico, fără supărare, când ți-am cerut eu zece ministere?! Adevărul este că erai disperată. Ai fi fost în stare să-mi dai întreg cabinetul.

Rep. – Domnule Ponta, acum vorbiți cu noi, nu cu doamna premier!

Ponta – Vorbesc cu voi, dar sunt sigur că mă aude și ea. Moțiunea de cenzură va trece, ascultați ce vă spun.

Rep. – ProRomânia e pregătită să intre la guvernare în caz de alegeri anticipate?

Ponta – Da, normal!

Rep. – Alături de cine?

Ponta – Alături de ALDE și de PSD reformat, fără Viorica.

Rep. – Asta înseamnă reforma în PSD? Plecarea doamnei Dăncilă?

Ponta – Da. Dacă pleacă ea şi vin eu e destul. Unesc cele două partide şi le pun numele PRO PSD.

Rep. – Parcă spuneați că în PSD au rămas doar rebuturile. Partea bună ar fi venit la Pro România. Sunteți dispus să fuzionați cu niștre rebuturi?

Ponta – E o exprimare prea dură. În politică toţi suntem rebuturi, cu rândul, în funcţie de moment. Şi eu am fost rebut pentru băieţii aştia din PSD până l-am convins pe Tăriceanu să spargă coaliţia. Acuma el este un rebut o perioadă, pentru PSD, iar eu slavatorul lor, înţelegeţi?

Rep.- Ce parere aveţi despre domnul Meleşcanu care a acceptat să fie preşedintele Senatului din partea PSD?

Ponta- Un rebut.

Îți mai recomandăm Alexandru Cumpănașu pentru Roșia Today:„Ideea să fiu președinte nu mi-a venit acum, ci de la cazul Elodia”

Rep. – De ce îl sprijiniți pe Mircea Diaconu la președinție? De ce nu candidați chiar dvs.? Vă este frică de un posibil eșec, de o posibilă confruntare cu Viorica Dăncilă?

Ponta – Categoric nu! Mă faceți să râd. Ce confruntare aș putea avea cu Viorica? Pe ce teme? Nici la bucătărie nu m-ar bate, deși se spune că se pricepe la salata boef. Noi și ALDE sau ce-o rămâne din ALDE după ce diverse rebuturi de la ei vor pleca spre PSD, îl sprijinim pe Diaconu pentru că Iohannis este un actoraș amator, necredibil. Vrem la Cotroceni un actor profesionist, nu o marionetă lentă, cu idei puţine şi fixe. Cu Mircea Diaconu comedia politică, patriotică şi naţionalistă ar cunoaşte o puternică revigorare. Brânzovenescu lui Caragiale chiar şi-ar vedea visul împlinit, acela de a conduce România.

Rep. – Că tot aţi adus vorba, dintre pesonajele lui Caragiale cu cine v-aţi identifica?

Ponta – Sincer? Cu domnul Goe. Sunt tânăr, obraznic şi impertinent. Şi cum i-am pus eu dulceaţă în pantofi lui Tăriceanu, nu i-a mai pus nimeni. Urmează şi alţii.

Rep. – Mulţumim pentru sinceritate.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă