În timp ce la Alba-Iulia se adunaseră 100.000 de oameni pentru a saluta Unirea Transilvaniei cu Regatul României, Regele Ferdinand și Regina Maria intrau în Bucureștiul eliberat. Autorii Unirii din 1918 au gândit cele două evenimente împreună. Iată ziua victoriei descrisă în jurnalul Reginei Maria.
Fostul premier și șef al SIE Mihai-Răzvan Ungureanu spune că, deși Călin Georgescu pare un „candidat fantomatic”, el „are o istorie în subteranele politicii românești” și a fost susținut de vechi ofițeri în rezervă pentru prezidențiale, precum și de un mecanism propagat de rețele sociale.
La ora publicării acestui reportaj, luni dimineață, rezultatele parțiale o plasează pe Elena Lasconi umăr la umăr cu Marcel Ciolacu în competiție pentru locul II. Primul clasat este o totală surpriză: independentul suveranist Călin Georgescu (fost AUR).
Ministerul Muncii a cerut Guvernului suplimentarea bugetului de pensii, după ce calculele sale arată că nu sunt bani suficienți pentru plata drepturilor pe luna decembrie. Cele 1,6 miliarde de lei care mai erau necesare au fost alocate din fondul de rezervă, printr-o hotărâre luată în ședința de Guvern din 21 noiembrie. În septembrie, același Guvern a tăiat 2,5 miliarde de lei din subvențiile pentru bugetul de pensii.
Aproape 30 de ONG-uri din țară și din Valea Jiului protestează față de insistența autorităților de a resuscita proiectul hidrocentralelor din Parcul Național Defileul Jiului, început în 2004. Activiștii civici reclamă că dezbaterile recente pe acest subiect au fost organizate „de formă”.
România are argumentele necesare să obțină o decizie favorabilă, atât din partea UEFA, cât și a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), dacă va fi cazul, după meciul întrerupt de fotbal cu Kosovo de vineri, 15 noiembrie, spun specialiștii în drept sportiv și combaterea discriminării consultați de Europa Liberă.
Comisia Europeană a redus la 1,4% din PIB estimarea privind creşterea economică a României în 2024, față de prognoza anterioară de 3,3%. Comisia crede că deficitul bugetar va ajunge la 8% din PIB în 2024 şi va rămâne ridicat în 2025, mai ales din cauza creşterii cheltuielilor guvernamentale.
Companiile de construcții din Turcia, majoritatea din Top 250 al antreprenorilor mondiali, au construit ori au în lucru peste 200 de kilometri de drumuri rapide în România. Valoarea lor: peste 3,5 miliarde de euro. Noile linii de metrou din țară au fost contractate de asemenea de asocieri compuse sau conduse de companii din Turcia.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media