Misteriosul donator pe TikTok „bogpr” este vizat de percheziții, după ce autoritățile au declanșat o anchetă privind finanțarea campaniei lui Călin Georgescu. Într-o discuție cu Europa Liberă, Bogdan Peșchir explică de ce a donat sute de mii de euro.
Procurorii și polițiștii au făcut sâmbătă percheziții în șapte dosare penale. Cercetările au vizat mai multe infracțiuni, precum amenințare, incitare la violență, ură sau discriminare ori promovarea în public a lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul mişcării naţionaliste Garda de Fier.
Parchetul General a anunțat joi că s-a autosesizat după ce Consiliul Suprem de Apărare a Țării a desecretizat cinci documente care au arătat felul în care Călin Georgescu a crescut în popularitate într-un timp foarte scurt și a câștigat turul I al alegerilor prezidențiale, raportând zero cheltuieli.
Numărul angajaților din sectorul bugetar a depășit 1,3 milioane la sfârșitul lunii octombrie. Este pentru prima dată, după 2009, când numărul bugetarilor ajunge la acest nivel, scrie Profit.ro.
Unul dintre laitmotivele electorale ale candidatului filorus Călin Georgescu este demonizarea corporațiilor străine din România. El ar vrea ca orice afacere – fabrică, hipermarket sau bancă – să fie deținută în proporție de cel puțin 51% de stat. Ce ar putea însemna asta pentru economia României?
În timp ce la Alba-Iulia se adunaseră 100.000 de oameni pentru a saluta Unirea Transilvaniei cu Regatul României, Regele Ferdinand și Regina Maria intrau în Bucureștiul eliberat. Autorii Unirii din 1918 au gândit cele două evenimente împreună. Iată ziua victoriei descrisă în jurnalul Reginei Maria.
Fostul premier și șef al SIE Mihai-Răzvan Ungureanu spune că, deși Călin Georgescu pare un „candidat fantomatic”, el „are o istorie în subteranele politicii românești” și a fost susținut de vechi ofițeri în rezervă pentru prezidențiale, precum și de un mecanism propagat de rețele sociale.
La ora publicării acestui reportaj, luni dimineață, rezultatele parțiale o plasează pe Elena Lasconi umăr la umăr cu Marcel Ciolacu în competiție pentru locul II. Primul clasat este o totală surpriză: independentul suveranist Călin Georgescu (fost AUR).
Ministerul Muncii a cerut Guvernului suplimentarea bugetului de pensii, după ce calculele sale arată că nu sunt bani suficienți pentru plata drepturilor pe luna decembrie. Cele 1,6 miliarde de lei care mai erau necesare au fost alocate din fondul de rezervă, printr-o hotărâre luată în ședința de Guvern din 21 noiembrie. În septembrie, același Guvern a tăiat 2,5 miliarde de lei din subvențiile pentru bugetul de pensii.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media