Linkuri accesibilitate

Roșia Today News – Urgența, carantina și știrile


Nu mai este decât un subiect: coronavirusul. S-au dus pe apa sâmbetei disputele politice, alegerile anticipate, statul de drept, congresul PSD, comedia cu Cîțu premier, justiția, corupția, poluarea, protecția mediului, tot.

Exista doar epidemia. Și golirea rafturilor din magazine. Și fake news-urile de pe net care îi înnebunesc pe oameni. Sunt atâția binevoitori voluntari care ne doresc binele, ne dau mesaje pe Facebook și ne spun cum sa fim solidari, de ne apucă răul de la stomac. Iar starea asta de izolare socială abia a început. Nu fără efort, Roșia Today încearcă sa mai strecoare un zâmbet printre știrile grave care vin de peste tot.

Cea mai veselă știre vine din Rusia unde președintele Putin vrea să întrebe curtea constituțională dacă poate cere schimbarea constituției astfel încât să poată rămâne președinte în continuare. Ca să fie sigur pe un răspuns pozitiv îi sugerăm să întrebe Curtea Constituțională a României.

Urmând exemplul domnului Klaus Iohannis aflat în autoizolare de șase ani, cu mici întreruperi, Guvernul Orban și cei din conducerea PNL au intrat și ei în autoizolare după ce un senator liberal a fost confirmat cu coronavirus. După ce au dat chix cu alegerile anticipate și alegerile locale în două tururi, se pare că liberalii vor rămâne în autoizolare mult timp de acum încolo.

Un politician european a spus că acum suntem ca într-un război, dar fără arme și dușmani vizibili. Diferența este că într-un război clasic mor în primul rând tinerii care sunt militari, iar în războiul contra coronavirusului mor în primul rând bătrânii care sunt pensionari.

În ceasul al 12-lea președintele Iohannis și-a dat seama că anticipatele ar fi fost posibile doar dacă parlamentarii PSD, PMP, Pro România, ALDE și UDMR ar fi ajuns cu forța în carantină. Comedia sinistră cu ”uite guvernul, nu e guvernul” s-a terminat cu râsete la scenă deschisă. De ce ne temeam nu am scăpat. PNL încasează bile negre la foc automat, iar PSD-ul stă pe margine și zâmbește mulțumit. Comedia maximă a fost când domnul Cîțu a declarat că s-ar fi simțit jenat să fie votat de-alde Lia Olguța Vasilescu și Șerban Nicolae și de asta a renunțat la mandat. Am murit de râs.

Primele victime ale Covid-19 în România au fost făina, drojdia, mălaiul și carnea. Rafturile cu deodorant, șampon și pastă de dinți erau neatinse. Oare de ce?

La categoria „Țara arde și baba se piaptănă”, săptămâna asta este Emil Boc. Fără să-și dea seama de ridicolul situației, Emil Boc a plantat un arbore fix în mijlocul unui trotuar din Cluj, postând pe pagina de Facebook fotografia cu exercițiul de imagine. Ulterior primarul a explicat că acel trotuar va fi folosit doar de clujenii aflați în stare de ebrietate și care au nevoie de sprijin în drum spre casă. Așa cum vedetele de cinema au trotuarele lor cu stele, și bețivii merită aceeași recunoaștere, în special în momente de criză, când se apucă de băut după prea multe zile de carantină sub același acoperiș cu nevasta.

După 40 de ani, emisiunea educativă pentru elevi Teleșcoala a revenit în forță pe micile ecrane ale TVR. În mod surprinzător, lecțiile au avut succes la publicul din mediul rural cu vârste cuprinse între 60 și 90 de ani, care a așteptat cu sufletul la gură încă un episod din serialul chinezesc ”Yanxi, palatul suspinelor”, programat imediat după Teleșcoală.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG