Linkuri accesibilitate

USR va discuta propunerea lui Stelian Ion de a intra la guvernare


USR, condus de Dan Barna, discută în această seară propunerea de intrare la guvernare
USR, condus de Dan Barna, discută în această seară propunerea de intrare la guvernare

Deputatul Stelian Ion a cerut USR să participe la guvernare alături de PNL, solicitând portofoliile Justiției și Mediului, potrivit Digi 24.

Ion a trimis un mesaj pe un grup de discuții interne în partid, iar liderul USR, Dan Barna, spune că o decizie definitivă va avea loc în această seară, înainte de consultările la care va participa mâine la Palatul Cotroceni, pentru snunțul privind susținerea unui guvern în jurul PNL.

Solicitarea lui Stelian Ion, un deputat aflat în competiție cu președintele Dan Barna, vine în contradicție cu anunțul de până acum al USR, potrivit căruia nu participă la guvernare înainte de alegeri parlamentare.

Partenerii de alianță ai USR, PLUS, care nu sunt reprezentați în Parlament, au spus, de asemenea, că nu vor să intre la guvernare, deși au existat ezitări în această privință înaintea moțiunii de cenzură.

Oficial, la nivel de declarații asumate de către liderii USR, formațiunea dorește alegeri anticipate, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, desființarea Secției speciale de investigare a magistraților.

Stelian Ion, care este membru în Comisia juridică și a fost un opozant vocal în Comisia Iordache la modificările Legilor justiției și la cele ale Codurilor penale, a anunțat, recent, că va candida din partea USR la Primăria Constanța.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG