În mai puțin de o lună de la atacurile Hamas din 7 octombrie și, în replică, bombardamentelor israeliene asupra Fâșiei Gaza, au murit mai mulți jurnaliști decât în doi ani de război în Ucraina: 24 față de 15 jurnaliști de la începutul invaziei rusești contra Ucrainei.
Peste 5.000 de copii din Ucraina vor învăța la școală limba română, și nu „moldovenească”, vor avea mai multe ore și manuale noi, după ce autoritățile de la Kiev nu vor mai recunoaște limba „moldovenească”, așa cum au promis.
România a ratat săptămâna trecută calificarea în semifinalele Cupei Mondiale de Rugby care se ține anul acesta în Franța. Chiar dacă nu este cel mai urmărit sport de români, rugby-ul are o lungă istorie de succes în România.
Sărbătorile de iarnă înseamnă pentru români multă carne de porc mâncată între Ignat, 21 decembrie, și Bobotează, 6 ianuarie. De la cârnați, la piftie și friptură. În ultimii ani, din ce în ce mai puțină provine de la porci crescuți în România. Importurile sunt baza.
După degradarea asfaltului și șuruburile neprinse, au apărut infiltrații la structura de rezistență de sub apă a Podului de la Brăila. Informația e confirmată pentru Europa Liberă de CNAIR.
Societatea Black Sea Oil & Gas a cerut recent judecătorilor comerciali de la Curtea de Arbitraj de la Paris să constate că statul român nu a respectat contractul de concesiune și exploatare a gazelor din Marea Neagră. Miza disputei ar putea fi de 2 miliarde de lei (400 milioane euro).
Iranul nu poate să ne ajute - este mesajul transmis de ambasadorul Palestinei la București într-un interviu acordat Europei Libere România. Issam Masalha vorbește, de asemenea, despre avantajele pe care le are Moscova de pe urma conflictul din Orientul Mijlociu.
Spitalele regionale din România păreau să fi scăpat, în 2023, de „blestemul” promisiunilor neonorate timp de aproape 20 de ani, dar se lovesc de noi neclarități. Începerea lucrărilor la spitalul din Iași, cel mai avansat proiect, este puțin probabilă în acest an.
La Revoluție, în orașul Sibiu, toată lumea a tras în toată lumea. Au tras Armata, Miliția, Securitatea, spune Tudor Giurgiu, regizorul filmului „Libertate”, care a avut premiera de curând.
Cinci oameni aflați în grija statului, prin Direcția de asistență socială a sectorului 6, au fost salvați din subsolul unui azil din Mureș. La trei luni de la acel moment, doar unul a avut noroc. Soarta sa e alta. Pentru ceilalți patru nu s-a schimbat aproape nimic.
150 de oameni au cerut sprijinul autorităților române pentru a fi evacuați de urgență din Fâșia Gaza. Două familii povestesc pentru Europa Liberă momentele prin care trec. Autoritățile române spun că fac tot ce pot. O variantă de evacuare ar fi Egiptul, care nu a dat încă aprobările necesare.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media