Născut pe 29 februarie 1920 (an bisect), Pavel Câmpeanu a fost un sociolog marxist român care a lăsat în urmă o substanțială și incitantă operă analitică și interpretativă.
Generalul de corp de armată adjutant Paul (Pavel) Teodorescu, 1888-1981, a fost unul dintre generalii de elită ai Armatei Române. Apropiat al regelui Carol al II-lea, a fost, între altele, comandantul Regimentului 6 Mihai Viteazu, de Gardă.
Figură marcantă a presei Diasporei românești, Cornel Dumitrescu (1940–2005), a luptat cu pasiune pentru libertate și adevăr.
Discuția asupra legitimității științifice a teoriilor preluate de guvernul britanic și de alte guverne e extrem de complicată, dar asta nu înseamnă că ea nu trebuie rezumată în termeni simpli.
Cunoașterea e putere - traducerea din latină sub care circula adagiul ”scientia potentia est” - a făcut o carieră extraordinară.
Cercetarea matematico-medicală condusă de Neil Ferguson a provocat o decizie politică fără precedent, pe timp de pace, în Marea Britanie.
Odată cu primele măsuri de izolare în masă, societățile s-au separat în două lumi cu convingeri contrare: credincioții și necredincioșii.
Fostul președinte al UDMR, Marko Bela, i-a adresat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare în limba maghiară, pe care a publicat-o cu două zile în urmă, în contextul dezbaterii în Parlament a unor modificări ale Codului administrativ, respins ieri de parlamentari.
Tranziția de la Dej la Ceaușescu a fost plină de intrigi bizantine. Dej a fost diagnosticat după revenirea, în ianuarie 1965, de la Consfătuirea Consiliului Politic Consultativ a Tratatului de la Varșovia.
Încarcă mai mult