În pofida declinului leninismului, rezervorul utopic al umanității nu a fost complet epuizat: ideologii recondiționate au reieșit la suprafață
Încă de la bun început, regimul Iliescu a suferit de un deficit de legitimitate printre votanții români educați și s-a bucurat de un sprijin masiv din partea țăranilor, muncitorilor industriali și birocrației de stat.
Cazul îndepărtării statuii lui Edward Colston sub acuzația de rasism a fost urmat în Marea Brianie de o ploaie de sugestii suplimentare.
Jos statuile! Mai întîi în secolul VIII bizantin, apoi în secolul XVI protestant și, acum, sub presiunea mișcărilor militante anti-rasiste din lumea anglo-saxonă, statuile sînt doborîte pentru a corecta păcatele și a face loc dreptei credințe.
Născut pe 29 februarie 1920 (an bisect), Pavel Câmpeanu a fost un sociolog marxist român care a lăsat în urmă o substanțială și incitantă operă analitică și interpretativă.
Generalul de corp de armată adjutant Paul (Pavel) Teodorescu, 1888-1981, a fost unul dintre generalii de elită ai Armatei Române. Apropiat al regelui Carol al II-lea, a fost, între altele, comandantul Regimentului 6 Mihai Viteazu, de Gardă.
Figură marcantă a presei Diasporei românești, Cornel Dumitrescu (1940–2005), a luptat cu pasiune pentru libertate și adevăr.
Discuția asupra legitimității științifice a teoriilor preluate de guvernul britanic și de alte guverne e extrem de complicată, dar asta nu înseamnă că ea nu trebuie rezumată în termeni simpli.
Cunoașterea e putere - traducerea din latină sub care circula adagiul ”scientia potentia est” - a făcut o carieră extraordinară.
Încarcă mai mult