Planurile de atragere a unor investiții de 1,5 miliarde de euro de către Romgaz, prin cea mai mare emisiune de obligațiuni a unei companii românești de stat, reprezintă un demers spectaculos, în trend cu modul de finanțare a marilor investiții internaționale, spun specialiștii consultați de Europa Liberă.
Din veniturile de milioane de euro realizate de organizatorii concertelor sau a meciurilor europene de fotbal de pe Arena Națională, Primăria Capitalei a încasat, în 2024, sume cuprinse între 33.000 de euro pentru un meci de fotbal și 58.000 de euro pentru un concert.
Absorbția de fonduri europene la jumătatea perioadei bugetare 2021-2027 e zero, arată Consiliul Fiscal într-o analiză legată de rectificarea bugetară anunțată de Guvern. Consiliul Fiscal avertizează că de absorbția fondurilor europene depinde echilibrul bugetar și economia României.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul prelungește plafonarea preţurilor la poliţele RCA pentru încă trei luni, până la sfârşitul acestui an. Motivul ar fi prevenirea unor dezechilibre în piaţă şi creşterea preţurilor la aceste poliţe.
România cheltuiește pe an sub 2.000 de euro pe cap de locuitor pentru sănătate, mai puțin de jumătate față de media Uniunii Europene. Cetățeanul român plătește lună de lună asigurarea de sănătate, însă când trebuie să beneficieze de servicii medicale decontate, s-a obișnuit să aștepte. Uneori cu lunile. Motivul? Plafonul lunar de la CNAS se epuizează în doar câteva zile. De ce?
România are unul dintre cele mai înalte deficite bugetare din UE și cel mai mare deficit de cont curent ca pondere în PIB între țările din Centrul și Estul Europei, spune Consiliul Fiscal (CF) într-o analiză a primei rectificări a bugetului consolidat pe anul 2024.
Dosarul „Revoluţiei” a fost retrimis definitiv la Parchetul Militar printr-o decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie. Înalta Curte susține că procurorul nu a rectificat rechizitoriul, așa cum ceruseră judecătorii. În dosar au fost inculpați Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu.
Există câteva pârghii la nivelul Uniunii Europene la care poate apela o țară care are nevoie de ajutor în cazuri de dezastre naturale. România nu a cerut decât o hartă a zonelor cu cel mai mare risc de inundații, înaintea viiturilor care au provocat moartea a șapte oameni.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media