Mărunțișul livrat spitalelor în ultimele luni și impactul „Ordonanței austerității” încep să aibă efecte asupra bolnavilor, spun reprezentanții asociațiilor de pacienți. Unele spitale sunt nevoite să amâne operații, multiplicând suferința și riscurile ca problemele de sănătate să se agraveze.
De la un grup de Facebook care a strâns aproape 140 de mii de membri în patru ani, „Voluntari în Europa” a ajuns să creeze o aplicație pentru mobil prin care românii din diaspora pot cere și oferi mai ușor ajutor.
În 1989, Radio Europa Liberă/Radio Free Europe era unul din cele mai populare și influente posturi de radio străine care transmiteau spre țările comuniste din Europa de Est și fosta Uniune Sovietică, alături de Vocea Americii, BBC și DW/DLF.
În 1991, la Europa Liberă, Monica Lovinescu dezbate cu Virgil Ierunca, Mircea Iorgulescu și Nicolae Manolescu revizuirea valorilor după Revoluția anti-comunistă din 1989 și ce înseamnă acest lucru pentru literatură.
Monica Lovinescu s-a născut pe 15 noiembrie 1923 la București. La centenarul nașterii sale, reluăm o parte din emisiunile sale „Teze și antiteze la Paris”, care au făcut istorie la Europa Liberă.
„Occidentul nu se va putea debarasa de utopia socialistă”, îi spunea Eugen Ionescu Monicăi Lovinescu în 1977, la „Teze și antiteze”, emisiunea pe care Monica Lovinescu o făcea la Europa Liberă din 1962.
În trecerile sale prin Paris, Mircea Eliade, scriitor și istoric al religiilor, s-a oprit de mai multe ori la microfonul Monicăi Lovinescu. Din 1957, Eliade, plecat din România în anii '40, era profesor la Universitatea din Chicago.
Monica Lovinescu a murit, după o lungă suferință, pe 21 aprilie 2008, la două ore după miezul nopții. În aceași zi, postul de radio Europa Liberă i-a dedicat un program in memoriam.
Monica Lovinescu (19 noiembrie 1923 - 20 aprilie 2008) a fost una din vocile cele mai puternice ale Europei Libere timp de 25 de ani. Când s-a întors în 1990, la București, în România liberă, mulți români au recunoscut-o pe stradă, numai auzindu-i vocea, așa scrie M. Lovinescu în „Jurnal esențial”.
Opt legi care restricționează sălile de păcănele și pariuri sunt blocate în Parlament de luni bune. Una singură pare să aibă șanse de concretizare, cu toate că și ea e tărăgănată. Ar duce păcănelele la marginea orașelor, dar nu se atinge de reclame, deși 190.000 de români cer interzicerea lor.
Proaspăt inauguratul Aeroport Internațional Brașov se confruntă cu noi probleme. A rămas cu doar două curse zilnice, de câteva ori pe săptămână. În aceste condiții, amortizarea investiției totale de 140 de milioane de euro se va face peste zeci de ani.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media